Πυρκαγιά στο χωριό μας και στο Απόμερο το 15Αύγουστο

2010-08-17 10:32

Την Κυριακή 15 Αυγούστου, εκδηλώθηκαν δύο πυρκαγιές, σε αγροτικές εκτάσεις, η μία στα Κολομόδια και η άλλη στο Απόμερο. Στα Κολομόδια η φωτιά έκαψε πάνω από 300 στρέμματα από καλάμια και ξερά χόρτα ενώ απειλήθηκαν και καλαμποκαλλιέργειες, οι οποίες όμως σώθηκαν χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας  η οποία έφτασε στο σημείο με 4 οχήματα και 12 άνδρες καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φιλιππιάδας που ενίσχυσε το έργο της κατάσβεσης με 2 οχήματα και 8 άνδρες, αλλά και κατοίκων του χωρίου με ιδία μέσα. Η φωτιά σβήστηκε ολοκληρωτικά.

Την ίδια ώρα οι πυροσβέστες είχαν να αντιμετωπίσουν και τη φωτιά στο Απόμερο που εκδηλώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με αυτή στα Κολομόδια, κάνοντας στάχτη περίπου 30 στρέμματα από ξερά χόρτα, καλάμια και μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη.Τα αίτια πρόκλησης των πυρκαγιών ερευνά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας. Σύμφωνα πάντως με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρ. Παππά, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμό, πιθανόν από αμέλεια.

Πάντως σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων πιθανόν να επρόκειτο για εμπρησμό, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, αργία, υψηλή θερμοκρασία κ.λ.π.