Δήλωση Υποψηφιότητας για το Δήμο Νικολάου Σκουφά από τον Ευστάθιο Γιαννούλη (Δήμαρχο Κομποτίου)

2010-08-09 22:05

 

Αναδημοσιεύουμε ορισμένα σημεία από τη συνέντευξη του Δημάρχου Κομποτίου και υποψηφίου για το Δήμο Νικολάου Σκουφά που δόθηκε στην εφημερίδα Ηχώ Της Άρτας σχετικά με την επίσημη ανακοίνωση για τη διεκδίκηση του Δήμου μας:

«Η απόφασή μου να είμαι υποψήφιος στις εκλογές του Νοεμβρίου για τον νέο Δήμο Νικολάου Σκουφά, είναι δεδομένη» 

«Έχω πει πολύ καιρό τώρα, ότι ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος στον Δήμο και έχω πάρει την τελική μου απόφαση. Είναι μια απόφαση την οποία βάρυνε πολύ η αγάπη και η εμπιστοσύνη του κόσμου στο πρόσωπό μου και σε συνδυασμό με την ελπίδα ότι όλοι μαζί όλοι οι όμοροί Δήμοι θα ξεκινήσουμε μια δημιουργική τετραετία με όραμα και προοπτική για την ανάπτυξη του νέου Δήμου μας που θα πάρει άλλες πλέον διαστάσεις». 

«Η Δημοκρατία έχει κάποιους κανόνες και για να λειτουργήσει σαφώς και θα υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες. Όλοι οι συνδυασμοί θα καταθέσουν το πρόγραμμά τους και οι δημότες θα αποφασίσουν για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και τον νέο δήμαρχο. Εγώ απευθύνομαι σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις υγιείς δυνάμεις και καθημερινά διαπιστώνω ότι οι δημότες που με στηρίζουν προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα, απ’ όλα τα χωριά, έχοντας τα ίδια ενδιαφέροντα και την ίδια αγωνία με εμένα και προσφέρονται για να συνδράμουν με οποιοδήποτε τρόπο για την επιτυχία του σκοπού μας. Δηλαδή, να αναπτύξουμε αυτόν τον νέο Δήμο, ο οποίος δημιουργήθηκε όπως καλά ξέρετε κι εσείς, από δύο ακόμη Δήμους και μια Ιστορική Κοινότητα». 

«Το έχω πει εδώ και τρία χρόνια και το δηλώνω και σήμερα ότι αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο Δήμος μου. Και αυτό που κάνω οχτώ χρόνια τώρα είναι να προσπαθώ να δώσω κάτι παραπάνω στο Δήμο μου και την ευρύτερη περιοχή. Το έχω δηλώσει και αυτό κάνω. Ο Δήμος μου ήταν πριν ο Δήμος Κομποτίου και τώρα θα απαρτίζεται από τρεις μεγάλους Δήμους και μια Κοινότητα οι οποίοι θα αποφασίσουν για το αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο και τον αυριανό δήμαρχο»

Πηγή: Ηχώ της Άρτας

Πλήρης η συνέντευξη εδώ

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δελτίο τύπου της 10-8-2010 

 

Με  αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις από μέρους της Ν.Δ. για την στήριξη που παρέχει στους υποψηφίους για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου και ιδιαίτερα γι’ αυτή του Καλλικράτειου Δήμου «ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ» αισθάνομαι την ανάγκη να γνωστοποιήσω τα παρακάτω:

Υπηρέτησα και υπηρετώ τα τελευταία οκτώ χρόνια τον θεσμό της Tοπικής Αυτοδιοίκησης από τη θέση του Δημάρχου Κομποτίου, εκλεγμένος με συντριπτική πλειοψηφία και τις δύο φορές,  με τη στήριξη τόσο του κόμματος της Ν.Δ , όσο και με  την αγαστή συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων που συμμετείχαν ενεργά στους συνδυασμούς μου.

Δυστυχώς η παράταξη της Ν.Δ, από την  οποία προέρχομαι, με τις επιλογές  της μετατράπηκε σε μοχλό προώθησης προσωπικών συμφερόντων, αναβιώνοντας την οικογενειοκρατία, τα «φέουδα», τον νεποτισμό και αγνοώντας παράλληλα τη βάση της, τους απλούς ψηφοφόρους της. Πιστεύω ακράδαντα ότι η παράταξη δεν έπρεπε καν να κινήσει διαδικασίες επιλογής και «χρισμάτων», όπως έγινε μόνο για το Δήμο «ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ». Στις μικρές μας κοινωνίες δεν μπορεί κανένα κόμμα να είναι καθοριστικό κριτήριο για τις τοπικές εκλογές. Πέρα από τη φυσιολογική πικρία που αισθάνομαι, δηλώνω ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με τέτοιες συμπεριφορές και με συμφέροντα που απειλούν την τύχη και το μέλλον της κοινωνίας μας. Αποστρέφω το πρόσωπό μου από καταδικασμένες και αναχρονιστικές πρακτικές και αρνούμαι να συμπορευτώ με αποφάσεις που προσβάλλουν την αυτοδιοίκηση, την πολιτική και εν τέλει τη νοημοσύνη των συνδημοτών μας.

Μάλλον οι τοπικές κοινωνίες του Δήμου «ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ» είναι ανώριμες να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους, σε αντίθεση με τους ορεινούς Δήμους του Νομού μας!

Καλώ όλους τους δημότες να ενώσουν μαζί μου φωνή διαμαρτυρίας, να αντισταθούν και να καταδικάσουν  κάθε προσπάθεια επιβολής των θελήσεων των λίγων. Καλώ όλους τους δημότες, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, όπως λειτουργήσαμε τα χρόνια αυτά, να στρατευτούν στην κοινή προσπάθεια που ξεκινήσαμε για μια ακηδεμόνευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μια Αυτοδιοίκηση που θα προωθεί, χωρίς αποκλεισμούς τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου μας, θα δημιουργεί ίσες ευκαιρίες συμμετοχής και προσφοράς σε όλους και θα λειτουργεί με διαφάνεια, σοβαρότητα και πάνω απ’ όλα έξω και μακράν των μικροκομματικών αγκυλώσεων και σκοπιμοτήτων.

Αισθάνομαι απελευθερωμένος και πλήρως ανεξάρτητος και δηλώνω αποφασισμένος, απευθύνοντας προσκλητήριο ενότητας προς όλες τις υγιείς δυνάμεις του Δήμου μας για μια νέα  πορεία προς τα μπροστά που θα δημιουργεί ένα δήμο βιώσιμο και ανταγωνιστικό, ένα δήμο στην υπηρεσία των συνδημοτών μας..

Καλούμε όλους τους δημότες στις  μέρες που απόμειναν, να ενεργοποιηθούν, να εργαστούν μαζί μας . Να κινητοποιηθούν για μεγαλύτερη ενημέρωση των δημοτών, να γυρίσουν τις πλάτες τους στις προεκλογικές υποσχέσεις.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε αυτό που όλοι ελπίζουμε:

Έναν δήμο που θα διασφαλίζει τις καλύτερες συνθήκες για μας και τα παιδιά μας.

Έναν δήμο που αξίζουμε και δικαιούμαστε.