Περί δημοτικών εκλογών...

2010-11-11 13:19

 

Διανύσαμε αισίως πέντε ημέρες μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και όλοι, επιτελεία, στελέχη και απλοί άνθρωποι, προσπαθούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Εμείς εδώ θα ασχοληθούμε κατά κύριο λόγο με την κάλπη των δημοτικών εκλογών για το νεοσύστατο Δήμο μας, το Δήμο Νικολάου Σκουφά και με ότι αυτή εκφράζει.

Κατ’ αρχάς για την ιστορία θα αναφέρουμε τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα για όσους δεν τα γνωρίζουν, ο κ. Γιάννης Κόκλας έλαβε ποσοστό 38,01%, ο κ. Στάθης Γιαννούλης 31,18%, ο κ. Θεόδωρος Μουσαβερές  25,46% και ο κ. Ηλίας Σαπρίκης  5,34%.

Αποδείχτηκε και στην πράξη αυτό που είπε κάποιος εκ των υποψηφίων, ότι «ο δήμος μας είναι ποικιλόμορφος και ανομοιογενής».

Βεβαία δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, αλλά φαίνεται ότι οι ψηφοφόροι ψήφισαν με κομματικά κυρίως κριτήρια χωρίς να λείπει το τοπικό στοιχείο και δευτερευόντως πρόσωπα.

Και φθάσαμε τώρα στο σημείο, την Κυριακή 14-11-2010 να επιλέξουμε ανάμεσα στους δυο υποψηφίους (Κόκλα & Γιαννούλη) τον καταλληλότερο που θα αναλάβει τα ηνία του Δήμου μας.

Η απόφαση μας θα είναι δύσκολη αλλά και υπεύθυνη. Τα επιτελεία έχουν τις δικές τους μεθόδους να κατευθύνουν τις μάζες, εμείς όμως θα πρέπει να σταθμίσουμε τα γεγονότα και να πάρουμε την απόφαση μας ανιδιοτελώς και με βάση το συμφέρον του τόπου μας.

Ξέρουμε και για τους δυο συνυποψήφιους και τα πεπραγμένα τους και τον προγραμματικό τους λόγο.

Είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε μακριά από κομματικές αγκυλώσεις και προσωπικές υποχρεώσεις.

Το δίλλημα είναι δεδομένο:

- ή θα πορευτούμε ενώνοντας τα προβλήματα μας, δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο και πιο δυσεπίλυτο

- ή θα αναγεννηθούμε για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα δήμο πρότυπο.

Η επιλογή είναι δικιά μας.