Δήλωση συστράτευσης του πρόεδρου της Κοινότητας Κομμένου, Χρήστου Κοσμά, με το συνδυασμό «ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» του Λάκη Μουσαβερέ

2010-09-07 22:31

Η κοινότητά μας μπαίνει σε μια νέα αυτοδιοικητική πορεία όπου οι διεκδικήσεις μας, τα οράματα και οι στόχοι μας, πρέπει να συμπλεύσουν με τα οράματα και τους στόχους των άλλων τριών δημοτικών ενοτήτων ή μάλλον καλύτερα με τα αντίστοιχα των άλλων δεκατριών τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων που θα αποτελούμε πλέον το νέο δήμο. Σίγουρα οι τοπικές μας υποθέσεις θα μπουν σε διαφορετική κλίμακα αξιολόγησης και η διεύρυνση αυτή – μπορεί μεν να αποβεί ωφέλιμη - εγκυμονεί όμως πολλούς κινδύνους, με κυριότερο αυτόν της μεγαλύτερης εξατομίκευσης των προβλημάτων μας και της καλλιέργειας υποψηφίων – προστατών των ατομικών μας μικροεξυπηρετήσεων.

Στο σημείο αυτό δηλώνω την ισχυρή μου θέληση  να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσω τον αγώνα που ξεκίνησα εδώ και τέσσερα χρόνια. Να συνεχίσω αυτήν την προσπάθεια, αυτή τη φορά, στηρίζοντας ένα συνδυασμό που δε στοχεύει στο να ικανοποιήσει προσωπικά οφέλη, πολιτικές ή τοπικιστικές συντεχνίες. Που δε συντηρεί ούτε τρέφεται από ηγεμονισμούς, ούτε κουβαλάει κομματικές σημαίες. Παρά θα κουβαλά μόνο την αγωνία μας για το αύριο αυτού του τόπου και τη διαμαρτυρία μας για τη σημερινή δεινή πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που σκιαγραφείται από αυστηρά μέτρα λιτότητας, από μια βαθιά ύφεση, από την άρση πολλών κεκτημένων δικαιωμάτων, από μια διαπιστωμένη αδυναμία στο να τεθούν σε ισχύ και να λειτουργήσουν οι θεσμοί μας, από την ολιγωρία στο να γίνουν διακρίσεις και να ενισχυθούν προσπάθειες που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν νέα πρότυπα αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού, των φυσικών μας πόρων καθώς και αυτής της πλούσιας ιστορικής κληρονομιάς μας. Να κουβαλήσει βέβαια και τη διαμαρτυρία των κατοίκων του Κομμένου η οποία έχει να κάνει κυρίως με την, μέχρι σήμερα, ατολμία της κυβέρνησης να δει και να διακρίνει ένα από τα αγριότερα εγκλήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ο συνδυασμός «ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» με επικεφαλής τον Λάκη Μουσαβερέ, προσφέρει το κατάλληλο έδαφος για μια δημιουργική συνεργασία στη βάση των παραπάνω αρχών. Δηλώνω λοιπόν τη διάθεσή μου να συμμετέχω στο συνδυασμό αυτό.

Είναι αναγκαίο, νομίζω, να μετατρέψουμε την αγωνία μας για το αύριο και τη διαμαρτυρία μας, σε έναν καθαρό αγώνα για την κατάκτηση ενός νέου δήμου που θα αναδείξει τις δημοτικές και τοπικές του κοινότητες σε πραγματικά ζωτικά όργανα. Έναν αγώνα να τεθεί σε ισχύ και να λειτουργήσει ο νέος θεσμός για τον Α’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να μην παραμείνει και αυτή τη φορά ένας παροπλισμένος θεσμός στο βωμό της πολιτικής αδράνειας ή του πολιτικού κόστους.